Mijn verhaal over deze geboorte

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 om 12:02

Het was maandagavond.

 

Ik kwam thuis na een geboorte, de tweede in drie/vier dagen tijd waar ik bij mocht zijn. Ik was getuige geweest van krachtige mama’s, lieve papa’s en nieuw leven, wat bijzonder ✨.

Voorlopig hoefde ik niet on call, dus schonk ik mezelf een wijntje in, toch ging de telefoon om 23:15, “Roos m’n vliezen zijn gebroken”, een cliënt die 35 weken zwanger was, deze baby was er vroeg bij. We hadden eigenlijk afgesproken dat ik niet bij de geboorte zou zijn, maar ze hadden zich ter plekke bedacht, dus zette ik het wijntje weer neer.

Ze werden in ziekenhuis opgenomen met lichte weeën die nacht. In de 24 uur die volgde waren er onregelmatige lichte weeën, die wel iets sterker werden, maar de bevalling bleef hangen in de latente fase. In de avond ben ik naar het ziekenhuis gegaan, ze zou een slaapprik krijgen zodat papa en mama wat konden slapen.

Ik hield de “wacht”, zette wat lichtjes aan, zette een zacht muziekje op en deed wat geurtjes op een doekje, ondertussen had ik door dat de weeën wat regelmatiger kwamen en sterker werden. Ik masseerde mama die tussen de weeën door in slaap viel. Papa sliep ook nog, want langer dan 36 uur wakker zijn is pittig.

Na een uur of 2 ging het in een stroomversnelling. De oerkracht die loskwam bij mama was prachtig om te zien, zo sterk. Binnen no-time kreeg ze persdrang. Ze was in staat om duidelijk haar wensen kenbaar te maken, een badbevalling ging niet door, de baarkruk was haar tweede keus.

Deze lieve mama volgde haar lichaam en gaf zich helemaal over. Om 02:15 werd er in aanwezigheid van de liefste klinisch verloskundige en verpleegkundige op de baarkruk een lief klein en het belangrijkste een gezond meisje geboren. Het werd een halve lotus geboorte waarbij de placenta werd geboren terwijl de navelstreng nog verbonden was met het kindje. In alle rust kunnen papa, mama en Jenthe aan elkaar wennen, huid-op-huid en vooral kijken en knuffelen.

Wat bijzonder dat alles goed was met dit kleine mooie lieve meisje. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik terug denk aan deze geboorte, een prachtige afsluiting van een reeks van drie.

Deze mooie review volgde in mijn mailbox. 🤎