Wat is Benkung Belly Binding?

Dit is een oude methode van inbinden van de buik van een pas bevallen vrouw door middel van een lange, smalle lap (10-17 meter) katoenen stof rondom de heupen, buik en een deel van de ribben om de vrouw te helpen helen nadat zij een baby heeft gekregen.Waar is het goed voor?Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen in haar postpartum herstel.

Lees meer »

Wat doet een doula?

Een doula is een persoonlijke geboortepartner die informeert en coacht op het gebied van zwangerschap en geboorte. Een doula verhoogt het comfort van een zwangere en haar partner tijdens zwangerschap en geboorte. Dit doet zij door middel van mentale, emotionele en fysieke support zoals massages, training, coaching en goede voorlichting. Je gaat aan de slag met je geboorte mindset en andere oefeningen die je gaan helpen tijdens de zwangerschap en bevalling. Je leert zoveel over het vrouwelijk lichaam, de hormonen en mindset dat je alle vertrouwen krijgt in het vrouwenlijf en in het bijzonder die van jezelf of je partner. 

Lees meer »

Voorbereiden op de eerste bevalling - Ons verhaal

Tot ik moeder werd was ik totaal niet bezig met zwangerschap, geboorte en het ouderschap. Waarom zou ik. Ik was er nog nooit mee bezig geweest en zelfs toen ik zwanger werd, bleef ik lang doen wat ik altijd deed, met uitzondering van wat eet- en drink restricties en afspraken bij de verloskundige. Ik leefde mijn leven zoals het was voor de zwangerschap, vol met uitjes, reizen, werken, veel onderweg en weinig rust. Ik zou die moeder worden die fulltime ging werken en de zorg zou delen met mijn mijn omgeving. Dat laatste is gelukt en gun ik iedere vrouw als zij dit zou willen, maar inmiddels doe ik dat fulltime werken wel veel bewuster.

Lees meer »

Geboorte affirmaties? Zo werken ze voor jou!

Je kent vast wel het fenomeen dat als iemand vaak genoeg tegen zichzelf zegt dat ze iets niet kan, dat het dan ook inderdaad niet lukt. Dan blokkeren onze gedachten de uitvoering als het ware. Wist je dat het tegenovergestelde ook zo werkt? Je kan met je gedachten de wereld van kansen, mogelijkheden en vertrouwen opzoeken. Dit kan onder andere met affirmaties. Lees hier waarom affirmaties van waarde zijn tijdens de zwangerschap en geboorte van jullie kindje. 

Lees meer »