Wat is Benkung Belly Binding?

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 20:35

Dit is een oude methode van inbinden van de buik van een pas bevallen vrouw door middel van een lange, smalle lap (10-17 meter) katoenen stof rondom de heupen, buik en een deel van de ribben om de vrouw te helpen helen nadat zij een baby heeft gekregen.

Waar is het goed voor?

Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen in haar postpartum herstel.

1. Na de baring ontstaat er ruimte in de buik. De interne organen mogen weer terugkomen op hun oorspronkelijke plek, net als de spieren. De buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren weer naar elkaar toe komen, het zorgt voor warmte wat de doorbloeding stimuleert en de interne organen worden teruggeleid naar hun oorspronkelijke plek.

2. Vrouwen hebben letterlijk steun en gaan daardoor ook een mooie rechte houding aannemen wat veel rugpijn kan voorkomen.

3. Het helpt om de baarmoeder sneller te laten krimpen na de bevalling door het sneller afvoeren van het bloed en stolsels. De moeder stopt dan sneller met vloeien en de baarmoeder krimpt sneller. Zo verliest ze ook minder energie.

4. Belly binden houdt het hele buikgebied lekker warm en beschermd. Warmte (niet te verwarren met hitte!) is heel fijn voor het helingsproces na de bevalling.

5. Belly Binden geeft een beschermend geborgen gevoel. Het houdt energetisch de invloeden van buitenaf enigszins op een afstand, zodat zij meer gecentreerd kan blijven in een tijd waarin zij overdonderd kan zijn. De leegte die na de bevalling kan worden gevoeld wordt zacht en liefdevol omhuld. Het kwetsbare deel van de nieuwe moeder wordt als het ware omwikkeld in een aangename omhelzing.

Een Belly Bind behandeling gaat gepaard met een herstellende buik massage met castor olie en een moxa behandeling. Daarnaast leer je zelf je buik in te binden, voor de erna.

Een behandeling is voor elke vrouw die onlangs een baby heeft gekregen, ook als zij is bevallen van een overleden kindje of een miskraam heeft gehad.

Als je vragen hebt, stuur me gerust een e-mail.

 

Liefs Roos