Roos de Wild Studio Mother Bear Doula zwangerschapscoach zwangerschapsmassage zwangerschapscursus Nijkerk Amersfoort Hilversum Soest Zeist Utrecht Bilthoven De Bilt Spakenburg Bunschoten Huizen Bussum Weesp Naarden Bussum Amsterdam Almere Lelystad Zeewold

Over Roos

Roos de Wild woont in Nijkerk, is getrouwd met Peter en is moeder van Hannah ('17), Lucas ('19) en Scott ('23). Haar passie voor dit vakgebied is ontstaan nadat ze heeft ervaren dat bevallen echt heel veel met een vrouw doet. De geboorte van haar kinderen is dan ook de trigger geweest van haar ontstane geboortezorg carrière. Tijdens haar eerste zwangerschap had ze zich weinig voorbereid, de cursus die ze volgde sloot niet aan bij wat ze nodig had en veel kennis en informatie ontbrak (al werd dit achteraf pas duidelijk). De bevalling overviel haar, de stress die dit veroorzaakte maakte haar bevalling lang, pijnlijk, met veel verschillende zorgverleners en vol met medische interventies. 

"Na de geboorte was ik van slag. De hele ervaring had, met de kennis van nu, zo anders kunnen zijn. Niet de bevalling was dan perse anders verlopen, maar mijn beleving zou zoveel positiever zijn geweest. Het zou een veel fijnere start geweest zijn wanneer er meer tijd en aandacht voor mijn mentale en emotionele proces was geweest tijdens de geboorte, wat direct invloed zou hebben gehad op de kraamperiode en mijn start als newborn mama. Dit had vrij makkelijk gewaarborgd kunnen worden met goede voorlichting en continu support voor zowel mij en mijn partner."


Missie en Visie 

Het is mijn missie om uitvoering te geven aan onderstaande zwangerschaps- en geboortevisie. 

  • De zwangerschap en geboorte is één van de liefdevolste en tegelijkertijd de meest intense gebeurtenis in het leven van een mama en haar partner.
  • In deze transformerende fase wordt de vrouw op centraal gezet en voeren kracht, vertrouwen en rust de boventoon in haar leven.
  • De emotionele en mentale zorg en openheid rondom zwangerschap en geboorte, is net zo vanzelfsprekend als de fysieke zorg en openheid en gaat hand in hand.
  • Het belang en impact die de zwangerschaps- en geboortebeleving heeft op een mama, haar partner en hun kind is enorm groot. Een positieve ervaring is de allerfijnste start voor moeder en kind

Studio Mother Bear Doula zwangerschapscoach zwangerschapsmassage zwangerschapscursus Nijkerk Amersfoort Hilversum Soest Zeist Utrecht Bilthoven De Bilt Spakenburg Bunschoten Huizen Bussum Weesp Naarden Bussum Amsterdam Almere Lelystad Zeewolde Harderwijk

Over Studio Mother Bear

Studio Mother Bear is opgericht door Roos de Wild. Roos heeft al vele ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling. Het is volgens Roos een eer om aanwezig te zijn in deze mooie reis naar de geboorte en het ouderschap. Zij doet dit door middel van geboortetrajecten, (zwangerschaps)massages en postpartum(kraam) behandelingen en massages. 

De naam Studio Mother Bear is niet zomaar tot stand gekomen. Alle woorden in de naam hebben een mooie link naar de zwangerschap, het geboorte proces en kraamtijd, ook wel het vierde trimester genoemd. 

  • Studio ~ Een studio kennen we als een appartement oftewel een thuis, daarnaast kennen we het ook als een werkplaats. Beide is nodig; een plek waar je je veilig voelt (thuis, bevalcentrum of ziekenhuis). Daarnaast is bevallen hard werken, de Engelsen noemen het niet voor niets “in Labor”. Thuiskomen in je eigen lijf na de zwangerschap is een belangrijk onderdeel van de herstelperiode.
  • Mother ~  “The moment a child is born, the mother is also born. She never existed before. The woman existed, but the mother never. A mother is something absolutely new.”  Vaak gaan we voorbij aan dit deel van de zwangerschap en geboorte. De focus gaat naar het bevalproces en de fysieke gezondheid van moeder en kind. Dat de moeder (en partner) een enorme persoonlijke transitie door gaan wordt nogal eens vergeten en daar is aandacht voor nodig. Dit proces start al voor de conceptie en zal nog lang na de geboorte een rol spelen. 
  • Bear ~ De spirituele betekenis van de beer staat voor bescherming, helpen, innerlijke kracht en vertrouwen. Innerlijke kracht is iets wat elke vrouw heeft, maar zij ziet of voelt dit niet altijd. Als de kracht van de beer om je heen is, schept dat vertrouwen. Dat is wat iedere vrouw nodig heeft in de periode van zwangerschap en postpartum. 
Studio Mother Bear Doula zwangerschapscoach zwangerschapsmassage zwangerschapscursus Nijkerk Amersfoort Hilversum Soest Zeist Utrecht Bilthoven De Bilt Spakenburg Bunschoten Huizen Bussum Weesp Naarden Bussum Amsterdam Almere Lelystad Zeewolde Harderwijk

Dit zijn volgens Roos de basis ingrediënten van een goede voorbereiding op een geboorte en kraamtijd. Een doula en/of postpartum behandelaar kan hierin het verschil maken. Zij is er voor de zwangere en haar partner gedurende de zwangerschap en geboorte. Een doula informeert je over alle opties rondom zwangerschap en geboorte. Ze schijnt een lichtje op alle mogelijke opties, zodat jullie persoonlijke keuzes kunnen maken. Er komt een hoop op je af en je hebt vaak geen idee wat je fijn of prettig vindt. Na de geboorte is ze er om samen terug te kijken, wat voor de verwerking een belangrijke deel is. Daarnaast kunnen postpartum behandelingen een hele fijne manier zijn om het herstel te bevorderen en te ontspannen in deze periode.

Gun jezelf en kind een liefdevolle start. Home

Geboorte Trajecten

Massage Treatments