Opleiding en waarborging 

Roos heeft een hbo-opleiding Personeel & Arbeid afgerond en heeft 15 jaar ervaring opgedaan in het hr vakgebied bij verschillende grote internationaal bedrijven. Alhoewel deze werkervaring voor Roos een enorm prettige en leerzame periode is geweest, bleef het kriebelen om verschil te maken op persoonlijk niveau. Roos heeft de opleiding tot doula afgerond aan de Doula Academie in Monnickendam, om verschil te maken voor zwangere vrouwen en haar partner in deze mooie, maar ook intense periode van hun leven.

 

Roos is opgeleid om mentale en fysieke ondersteuning te geven tijdens zwangerschap en geboorte en schoolt zich regelmatig bij om op de hoogte te blijven. Roos is niet medisch verantwoordelijk, maar zij is wel goed op de hoogte van alle medische ingrepen, procedures en de rol van de medische zorgverlener. Informatie rondom deze thema's zijn onmisbaar bij een goede voorbereiding op een bevalling. Dit alles samen vormt de basis voor alle persoonlijke keuzes rondom de bevalling.  

 

Daarnaast is Roos ook zwangerschapsmasseur, ze kan een fijne ontspannende massage aanbieden. Deze training heeft ze afgerond bij Mood Massages. 

Tevens volgt Roos momenteel een jaaropleiding tot Postpartum Behandelaar bij Postpartum Massage Nederland en geeft inmiddels hele fijne kraammassages en -behandelingen.  

 

Roos is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's. Het doel van de vereniging is het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van de persoonlijke begeleiding van de zwangere en haar partner voor, tijdens en na de bevalling in Nederland door kwaliteits- en deskundigheidsbevorderingen van de doula.

Doula Academie Studio Mother Bear Doula zwangerschapscoach zwangerschapsmassage zwangerschapscursus Nijkerk Amersfoort Hilversum Soest Zeist Utrecht Bilthoven De Bilt Spakenburg Bunschoten Huizen Bussum Weesp Naarden Bussum Amsterdam Almere Lelystad Zeewo
Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's

"Roos de Wild" "Studio Mother Bear" Doula zwangerschapscoach zwangerschapsmassage zwangerschapscursus Nijkerk Amersfoort Hilversum Soest Zeist Utrecht Bilthoven De Bilt Spakenburg Bunschoten Huizen Bussum Weesp Naarden Bussum Amsterdam Almere Lelystad Zee

Essay - Voorbereiden op een eerste bevalling

Het essay, geschreven door Roos als onderdeel van haar opleiding tot doula, gaat over de voorbereiding op de eerste zwangerschap en geboorte van moeder en kind (want ook de moeder wordt geboren bij een eerste bevalling). Volgens Roos is er nog veel winst te halen op dit gebied, omdat de bevalling nog wel eens onderschat kan worden door vrouwen op voorhand. Wist je dat 20% (1 op 5) van de vrouwen de baring als traumatisch ervaren en na 3 jaar nog steeds negatief terug kijken op hun bevalling?

Vrouwen staan vooraf vaak nuchter in de bevalling. Denk aan dooddoeners als "Er is er nog nooit één blijven zitten" of "Miljoenen zijn me voor gegaan". Toch blijkt uit dit onderzoek, afgenomen door 45 vrouwen met een minder fijne bevalervaring, dat dit grotendeels had kunnen worden voorkomen door een betere voorbereiding. Het kan heel mooi zijn als je nuchter in het leven staat (zoals veel Nederlandse vrouwen) en het is ook een hele mooie eigenschap die je kan helpen tijdens de bevalling, maar dan juist is het goed te weten hoe je die nuchterheid kan inzetten en te leren over alle opties die er zijn. Wanneer je er uitgebreid voorbereidt, kan je vanuit al je nuchterheid goed geïnformeerde en onderbouwde keuzes maken. Uit mijn onderzoek en persoonlijke ervaring blijkt dat medische zorgverleners minder tijd hebben om hier uitgebreid op in te gaan, en zoals het woord al zegt, de focus ligt op het medische stuk. Een geboorte vraagt voor een deel om een bepaalde mindset, veiligheidsgevoel en fysiek comfort, terwijl een medische zorgverlener opgeleid is om de medische gezondheid van moeder en kind te waarborgen. Beide erg belangrijk en daarom wens ik alle (aanstaande) ouders een doula naast de medische zorg. 

Binnenkort zal het Essay geschreven door Roos beschikbaar komen op deze website.