Verhuur Bevalbad en Elle Tens


Bevalbad 

Huur bij mij een bad voor 149,- excl. verzendkosten (voor doula klanten is dit 99,-)

Wij hebben een watergeboorte mee mogen maken met ons 2e kindje en het was een hele mooie ervaring. Mijn man, die op het laatst bij mij in bad kwam om onze zoon aan te pakken en op mijn borst te leggen, vond dit ook heel bijzonder 🤎 

De Birthpool in a box 2 persoons variant is lekker diep en heeft zachte randen om heerlijk tegen aan te liggen of hangen. Genoeg ruimte voor de partner om erbij in te kunnen.

Je krijgt het bad ter beschikking vanaf 37 weken tot een week na de geboorte. 

De voordelen van een watergeboorte :

De voordelen van weeën opvangen in het water en een watergeboorte zijn eindeloos. Hier een aantal op een rij:

✨Warm water geeft ontspanning, en dus creëert het meer endorfine en geeft het natuurlijke pijnstilling, waardoor er minder vraag is om pijn medicatie.
✨ Tussen de weeën is het makkelijker ontspannen en herstel je beter.
✨ Je kan makkelijk van houding veranderen omdat je gewichtloos bent.
✨ Goede doorbloeding van de baarmoeder zorgt voor krachtige weeën, die weer voor een vlot verloop kunnen zorgen.
✨ Je zit letterlijk in je eigen bubbel, waardoor je je makkelijker kunt terugtrekken en minder meekrijgt van wat er om je heen gebeurt en in alle rust de weeën kan opvangen.
✨ Het geeft een zachtere landing voor een baby die van warm en donker naar warm en donker gaat ipv naar koud en licht.

Een water geboorte kan heel mooi zijn, dat geldt ook voor geboorte op het droge, waar de mogelijkheden te over zijn om een mooie bijzondere geboorte te ervaren. Er is dus geen goed of fout. Ga bij je zelf na wat je fijn vind en wat de opties zijn. Voorbereiding is key.

In steeds meer ziekenhuizen en geboortehuizen is een bad aanwezig of kan jezelf een bad meenemen. Vraag naar de mogelijkheden, ook wanneer je een medische indicatie hebt is het vaak mogelijk om in ieder geval de weeën op te vangen in bad.

Het pakket bevat een bevalbad en een bevallingspakket met daarin:

 • Hygienische binnenhoes,
 • Elektrische dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen (1500l/h, leegt het bad in ongeveer 30 minuten!)
 • Schepnetje,
 • Vloerbeschermkleed – luxe met antislip laag voor de veiligheid,
 • Extra antislip-matje klein,
 • Thermometer,
 • Niet-giftige waterslang van 10 meter,
 • Universele kraankoppelstukken (past op 99 van de 100 kranen).
 • Set gynaecologische handschoenen lang,
 • Duidelijke Nederlandstalige handleiding van Bevallingsbaden.nl
 • Een opblaaspomp voor het bad

Elle Tens 

Huur bij mij een Elle Tens voor €29,- excl. verzendkosten 

GeboorteTENS apparaten zijn speciaal geschikt gemaakt voor pijnverlichting bij de bevalling. Het apparaat wordt in de hand gehouden en heeft de vorm van een afstandsbediening. Bij de bevalling plak je aan weerskanten van je ruggenwervel vier plakkers, daar waar de zenuwen uit de baarmoeder- en bekkenstreek het ruggenmerg in gaan. Je zet het apparaatje aan, en verhoogt stapsgewijs de stimulatie, tot het aangenaam aanvoelt op de plaatsen van de plakkers. Naast de "burst" (dat is de basisstimulatie voor tussen de weeën door), waarbij je een prettige tinteling in de rug gaat voelen, schakel je tijdens een wee door een druk op de handschakelaar, naar de "boost" stand. Die zorgt voor extra stimulatie tijdens de weeën.

Je brengt de GeboorteTENS aan bij de eerste weeën. Dan heb je nog rustig de tijd om het apparaatje aan te sluiten en gewend te raken aan de (overigens eenvoudige) bediening. Zodra je een wee krijgt, druk je op de "boost" knop, waardoor de stimulatie tijdens de wee wordt geactiveerd. Deze vorm van stimulatie blokkeert de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt. Zo af en toe zul je de stimulatie wat moeten opvoeren, naar een hoger niveau. De bedoeling is dat je de stimulatie zo hoog mogelijk instelt, zonder dat deze onprettig wordt. Dat geeft het beste resultaat. Door zo vroeg mogelijk je GeboorteTENS aan te brengen en te gebruiken, heb je het meeste baat bij het apparaat.

Doordat je zelf de pijn kunt verlichten, kun je beter ontspannen. Daardoor gaat de ontsluiting vaak sneller. Omdat je minder pijn hebt, ben je na de bevalling ook sneller op de been dan zonder GeboorteTENS. Minder pijn kost minder energie. Vandaar!

 

Hoe werkt de GeboorteTENS

De "burst" stimuleert de aanmaak van endorfine. De productie van deze lichaamseigen pijnstiller komt op gang op het moment dat jouw bevalling begint. Door het gebruik van TENS wordt de endorfinespiegel maximaal verhoogd. Tijdens de weeën schakel je door een druk op de knop over naar de "boost" stand. Daarmee wordt een andere stimulatie afgegeven. Deze vorm van TENS blokkeert de pijnprikkels waardoor je minder weeënpijn voelt.

Let op:

Bij hartritmestoornissen, epileptische aandoeningen of het gebruik van een pacemaker mag u geen TENS apparatuur gebruiken.

Het Elle Tens pakket bevat: 

 • Elle Tens
 • Gebruiksaanwijzing
 • 4 nieuwe elektroden
 • 2 reserve batterijeen